"Backup has been disabled by admin"

New Sync App released in 13.0 (October 2016)
Tom_Austin
Rookie Tonidoid
Rookie Tonidoid
Posts: 8
Joined: Sat Apr 07, 2012 6:27 pm

"Backup has been disabled by admin"

Postby Tom_Austin » Mon Oct 31, 2016 9:57 pm

I have Tonido Beta and TonidoSync2. In Tonido Sync, I can copy remote to local, but I can't backup local to remote. The message appears "Backup has been disabled by admin."

I logged into the web and checked the box to Allow Remote Admin, New Account Creation and Remote Deletion. I restarted the services but the message still appears.

How do I enable backup: Local to remote?

User avatar
madhan
Admin Tonidoid
Admin Tonidoid
Posts: 8617
Joined: Tue Dec 30, 2008 12:13 am
Location: Austin, TX, USA
Contact:

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby madhan » Tue Nov 01, 2016 11:48 am

Thanks for the report. We will need to test this and get back to you.

nagapriya
Tonido Team
Tonido Team
Posts: 97
Joined: Tue Oct 18, 2016 9:20 am

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby nagapriya » Wed Nov 02, 2016 11:00 am

We tested this scenario and it was reproducible.
Our team has been notified and will be working on the same.

thanks for the continued feedback.

Dee_Bee
Rookie Tonidoid
Rookie Tonidoid
Posts: 5
Joined: Tue Feb 28, 2017 6:34 am

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby Dee_Bee » Sat Mar 11, 2017 5:21 am

I am also having the same issue.

Sync mode and Local copy work fine but I get the response above when I try to Backup.

Is there a resolution?

Regards and thanks for a super program.

Sreeja
Tonido Team
Tonido Team
Posts: 368
Joined: Mon Dec 16, 2013 4:25 am

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby Sreeja » Mon Mar 13, 2017 3:58 am

There's no ETA for this issue. We'll keep posted if this is going to be fixed.

User avatar
madhan
Admin Tonidoid
Admin Tonidoid
Posts: 8617
Joined: Tue Dec 30, 2008 12:13 am
Location: Austin, TX, USA
Contact:

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby madhan » Mon May 15, 2017 4:04 pm


Dee_Bee
Rookie Tonidoid
Rookie Tonidoid
Posts: 5
Joined: Tue Feb 28, 2017 6:34 am

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby Dee_Bee » Wed May 17, 2017 9:48 am

Excellent patch - many thanks.

One question - forgive my ignorance.

The app says 'sync or backup' but there is no option just to backup - I assume the sync only works one way i.e. Host to Remote - is this correct?

Regards Dee Bee

Sreeja
Tonido Team
Tonido Team
Posts: 368
Joined: Mon Dec 16, 2013 4:25 am

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby Sreeja » Mon May 22, 2017 1:48 am


Dee_Bee
Rookie Tonidoid
Rookie Tonidoid
Posts: 5
Joined: Tue Feb 28, 2017 6:34 am

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby Dee_Bee » Tue Jun 06, 2017 6:31 am

Thanks for the ink to the Tonido Sync2 help file.

I understand most of it but being a newcomer and an 'oldie' can you just confirm that the sync from the 'main' computer is only one way to the 'storage' computer and if I delete a file from the 'storage' computer it will remain on the 'main' computer?

I understand that if it is deleted from the 'storage' computer only it will be synced again to the 'storage' computer the next time a sync takes place.

Sorry to be so dense. Dee Bee.

fb3ajb
Rookie Tonidoid
Rookie Tonidoid
Posts: 5
Joined: Mon Jun 08, 2015 9:32 pm

Re: "Backup has been disabled by admin"

Postby fb3ajb » Thu Jun 08, 2017 3:18 pm



madhan, has this patch been applied to the Mac OS version? I'm getting this same error on my Mac that's trying to talk to a Win8 remote computer. Thx for any help.


Return to “Tonido Sync 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests