NetDrive - mounting of drive failure

Questions related to developing on the Tonido Platform
alexander
Regular Tonidoid
Regular Tonidoid
Posts: 12
Joined: Fri Jul 15, 2011 9:19 pm

NetDrive - mounting of drive failure

Postby alexander » Tue Sep 24, 2013 9:02 pm

Hi all,

I was using Netdrive to mount my work computer by WebDAV as a drive via the tonido URL, but now it won't work. I don't remember changing anything.

I found this link which seems to be applicable:

http://www.tonido.com/support/display/docs/Mount+as+Drive+using+WebDAV

It indicates "PLEASE NOTE: Recent versions of NetDrive app appear to have issues with connecting and transferring files properly. We recommend using an older version of NetDrive or using BitKinex."

I'm running NetDrive 1.3.2.0 on a Windows XP machine.

Any idea what version I should be hunting for if I want to avoid these issues?

Thanks.

alexander
Regular Tonidoid
Regular Tonidoid
Posts: 12
Joined: Fri Jul 15, 2011 9:19 pm

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby alexander » Tue Sep 24, 2013 10:08 pm

I tried uninstalling Net Drive and reinstalling version 1.0.8.15. The oldest version I could find.

Setup with the following:

Site name - "username"
Site IP - "http://username.tonidoid.com/"
Port - 80
Server Type - WebDav
Drive - V:
Account - "username"
Password - "*********"

When I click connect, I get the following message:

"Mounting drive V: failed
Login failed. Please check the internet connection.
403 OK"

Any suggestions on what to do most appreciated.

BTW, I had also tried the other program BitKinex, but no luck there either.

Tuxedo
Tonido Team
Tonido Team
Posts: 1458
Joined: Wed Jan 28, 2009 11:30 pm

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby Tuxedo » Wed Sep 25, 2013 9:04 pm

Do you connect through any firewall or HTTP proxy?

alexander
Regular Tonidoid
Regular Tonidoid
Posts: 12
Joined: Fri Jul 15, 2011 9:19 pm

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby alexander » Wed Sep 25, 2013 10:16 pm

Thanks for responding.

BTW,
Noticed an additional error upon starting the computer, and thought it might be related. I'd get the error message "There is another instance of NetDrive running" upon opening the computer. I found a suggestion to uncheck one of two calls to run NetDrive on startup, and that seems to have fixed that particular error message, but has no effect on the problem of mounting the V: drive.

I will respond to your question soon about firewall and proxy.

alexander
Regular Tonidoid
Regular Tonidoid
Posts: 12
Joined: Fri Jul 15, 2011 9:19 pm

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby alexander » Wed Sep 25, 2013 10:25 pm

Yes, Windows Firewall was running. I disabled it, but it has no effect upon the problem of mounting the V drive.

alexander
Regular Tonidoid
Regular Tonidoid
Posts: 12
Joined: Fri Jul 15, 2011 9:19 pm

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby alexander » Wed Sep 25, 2013 10:29 pm

I do not think I am using a proxy server, but I am not sure about that. How can I tell?

User avatar
madhan
Admin Tonidoid
Admin Tonidoid
Posts: 8578
Joined: Tue Dec 30, 2008 12:13 am
Location: Dallas, USA
Contact:

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby madhan » Sat Sep 28, 2013 6:40 am

Hmm, that is odd, there is no particular reason for it to stop working. Are you using a pro version of Tonido?

alexander
Regular Tonidoid
Regular Tonidoid
Posts: 12
Joined: Fri Jul 15, 2011 9:19 pm

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby alexander » Mon Sep 30, 2013 8:15 am

No, its the free version.

alexander
Regular Tonidoid
Regular Tonidoid
Posts: 12
Joined: Fri Jul 15, 2011 9:19 pm

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby alexander » Mon Sep 30, 2013 8:20 am

When I log into my account via web browser, it works no problem. But, in this case, I'd like to mount as a web drive.

I noticed after logging in on the web brower, that in the upper right of the Tonido Home page there is an advertisement of sorts which states:

Access your computer from anywhere using:
https://username.tonidoid.com

I noticed that this is https, not http as used for log in info previously posted in this thread. Would that possibly be the source of the problem?

Machete
Veteran Tonidoid
Veteran Tonidoid
Posts: 90
Joined: Wed Apr 17, 2013 1:45 pm

Re: NetDrive - mounting of drive failure

Postby Machete » Wed Oct 02, 2013 12:03 pm

alexander wrote:I noticed that this is https, not http as used for log in info previously posted in this thread. Would that possibly be the source of the problem?


If it says https:// then, trying the below would be a good idea

Site IP - "https://username.tonidoid.com/"
Port - 443

Note: I use a different flavor of the Tonido product, but I use the WebDAV component - and http vs. https makes a difference.

If I'm wrong or this doesn't work, I'm sure one of the Tonido peeps will correct me, but just thought I'd throw my $.02 in there.


Return to “Tonido Platform Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests